SeppoHuhta Lannistumaton

Uuden ajan puoluesihteeri

Lähden liikkeellee esittelystä: Olen koulutukseltani valtiotieteilijä ja toimittaja Tampereen yliopistosta. Työhistoriasta sen verran, että olen tehnyt töitä kaikille tiedotusvälineille, yleisesti tunnetuin osa töistäni lienee uutisankkurointi MTV 3: lla. Tätä nykyä olen Perussuomalainen lehden eduskuntatoimittaja, tuossa työssä tosin aloitin maikkarissa jo 90 - luvun taitteessa niin, että tuttuun paikkaan palasin. Nykyinen työni on kiinnostavaa ja työhön kuuluu, että tuntee kaikki eduskunnan ja valtioneuvoston jäsenet sekä korkeimmat virkamiehet tässä maassa kuin myös talouselämän ja kulttuurin kuin mediankin vaikuttaja-t henkilökohtaisesti. Tosin täytyy myöntää, että kun on sielu kotijokivarren mullassa niin kyläteiden ja aitovierien tai katujen kovisten kanssa viihdyn mainosti - rakastan kuulla ja kertoa tarinoita -.

 

Minun venettä ei kapitalismi kaada, eikä sosialismi upota

 

Olen toiminut nelituhantisen Radio- ja Televisiotoimittajien liiton - käytännössä puolipäiväisenä - järjestöpuheenjohtajana kolme vuotta, sekä puolustanut Suomen Journalistiliiton liki viisitoistatuhantista jäsenkuntaa sen liittovaltuustossa seitsemän vuotta. Mulla on ollut mahdollisuus toimia myös Suomen Yrittäjien aktiivijäsenenä.Olen myös kouluttanut toista tuhatta ihmistä eri puolilla maata ja eri ammateissa toimivia " Median Kohtaaminen"- koulutuksissa vuodesta 1986 lähtien, uskon, että tämänkin lukijoista jotkut ovat olleet koulutettaviani.Toivottavasti oppi on auttanut.

 

 

Puolueen sotilas

 

Jätin jäsenanomukseni PS:lle marraskuussa 2008 heti tultuani valituksi Espoon kaupunginvaltuustoon.Ensimmäisen jäsenmaksun maksoin 19-1. 2009

Tulin valituksi Perussuomalaisten puoluehallitukseen ensimmäisen kerran Seinäioen puoluekokouksessa toukokuussa 2009.Meitä taisi olla viitisenkymmentä ? ehdokasta,seitsemän valitttin,olin viides. Vuonna 2010 tulin valituksi yksimielisesti, niin kuin muutkin istuvat ph:n jäsenet. Vuonna 2011 kannatus oli kasvanut niin, että sain kolmanneksi eniten ääniä, tuolloin valitsijana toimi - uusien sääntöjen mukaan - puoluevaltuusto. Kun nimitykseni eduskuntatoimittajaksi varmistui, en enää asettunut ehdolle puoluehallitukseen, jotta en olisi tehnyt itseäni vikapääksi syyllistymällä siihen, että olisin itse itseni esimies ja sitä paitsi se oli korrektia päätoimittajaa kohtaan, jonka esimies minusta ph:n jäsenenä olisi tullut.

Oletan, että koska olen helposti lähestyttävä ja helposti lähestyvä sekä siksi, että järjestin - oman ideani pohjalta ja puoluehallituksen määräyksestä yksin - Vuosi vaaleihin riteilyn, jolle osallistui 300 perussuomalaista, niin siksikin ihmiset eri puolilta maata ovat pyytäneet minua puoluesihteeriehdokkaaksi viime syksystä lähtien.

En kuitenkaan halunnut hyökätä tälle taistelukentälle ennen kuin nykyinen puoluesihteeri Ossi Sandvik oli käynyt oman Jaakopinpaininsa: pyrkiäkö jatkoon vai ei. Minusta Ossin ilmoituksen odottaminen oli korrektia, ehkä annoin" hoppusimmille" turhaa etumatkaa, mutta ainakin olen omatuntoni kanssa sinut.

 

Puheenjohtajien puheenjohta

 

Olen Espoon kaupunginvaltuustossa toista kautta- Olen toiminut kahteen otteeseen PS:n valtuustoryhmän puheenjohtajana ja viime vuoden olin valtuustoryhmien puheenjohtajien puhenjohtaja - ensimmäisenä perussuomalaisena kautta aikojen missään kunnassa.

Viime valtuustokaudella sain läpi aloitteitani ja toimenpide-ehdotuksia enemään kuin kukaan muu koko valtuustosta. Ehdotuksestani mm. Espoo oli ainoa suomalainen kaupunki joka kielsi yhtiöittämisen koko valtuustokaudella. Toinen otsikoihin noussut ja valtuustossa läpi mennyt aloitteeni oli "Espoon oma ympäristövuosi". Olen myös istunut Espoon kaupunginhallituksessa ja konsernijaiostossa. Viime vuonna vedin puheenjohtajana neljän päivän aikana Espoon 1,6  miljardin euron loppusummaan päätyneet budejettineuvottelut vuodelle 2013.

Täksi vuodeksi vähensin tehtäviäni nini, että nyt olen Palveluliikelaitosten johtokunnan varapuheenjohtaja ( yli 6000 työntekijää ) ja Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen ( sopii kuin nenä päähän, koska nuorimmaiseni on vielä vuoden tarhassa ja kaksoset menevät kolmannelle luokalle.

 

Tulevaisuuden tekijä

 

Minusta puolueen tulee...

 

Rohkenen sanoa, että tapaamisissa ja työn luonteeni vuoksi tunnen henkilökohtaisesti valtavan määrän PS:n kenttäväkeä Suomen joka kolkasta niin pohjoisesta, idästä, lännestä, etelästä ja keskeltä.

Meidän on sen lisäksi, että pidämmme erityistä huolta nykyisistä kannattajistamme ja äänestäjistämme suunnattava katseitamme sinne minne se ei ole vielä yltänyt. Tällä tarkoitan, että aktiivi-ikäiset naiset on otettava lujasti huomioon tulevassa toiminnassamme.Meillä on annettavaa lapsiperheille, meidän on vain muistettava, että tuo yli miljoonan naisen joukko on valveutunutta, pelkillä lupauksilla ei pärjätä kilpailtaessa heidän sieluistaan vihreiden, Kokoomuksen ja demareiden tai kepun kanssa. Naisiin on myös "ukkopuolueen" panostettava.

Jo nyt kenttäväkemme - sielumme - on aktiivista mutta heidän toimintaansa on tuettava, myös piirien on saatava lisää konkreettista myötätuntoa puoluetoimiston taholta. Talkootyölle on annettava piirien resurssoinnin kautta pari annosta lisää ammattimaisuutta. Osastojen toiminta on vakuunnutettava ja osastoille on luotava mahdollisuudet yhteistyötön, jossa ne kartuttavat omaa osaamistaan ja menestystään parhaiden käytäntöjen muodossa, toinen toistaan tukien.

 

Meidän on myös vahvistettava omaa kansanvaltaisuuttamme. Kun nyt puoluevaltuusto esimerkiksi kokoontuu muutamaksi tunniksi kerran vuodessa, meidän nostettava sen arvo- ja vaikutusvaltaa niin, että se nousee samalle tasolle muiden suurten puolueiden vastaavien elinten kautta eli kaksi kertaa vuodessa, kahdeksi paiväksi.

 

Kun puoluvaltuustomme saa nyt media-aikaa kerran vuodessa eli neljästi vaalikaudessa niin kilpailijamme saavat samana aikana 16 kertaa paistatella parrasvaloissa. Sitä paitsi meillä kyllä riittää asiaa, viisaita päätöksiä, punnittuja påuheenvuoroja ja asiallisia kannanottoja uutisoitavaksi useamminkin kuin kilpailijoilla.

 

Meillä on oltava myös sellainen puoluesihteeri joka on sinut itsensä ja myös median kanssa. Jos puolueen etu vaatii niin olen puoluesihteerinä valmis median eteen.

 

Puolue käytti jo esiintymistaitoani ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja niin, että olin 16 ulkomaalaisen lehden, radio- ja televisiokanavan haastateltavana. Toimittajia tuli kymmenestä maasta - kaukaisin oli Pariisissa ilmestyvän Le Monden toimittaja ( pahukainen grillas  mua kolme tuntia, mutta jutusta päätellen selvisin ).

 

Yhteistyö on voimaa

 

Kaikessa yhteiskunnallisessa toiminnassa on oltava valmius ja kyky sekä halu yhteistyöhön itsenäisyytensä säilyttäen. Tämä koskee niin yksilöita kuin joukkojakin.

Puolueessa on vahvistettava puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuston sekä puoluetoimiston ja piirien välistä yhteistyötä.

Tehtäviä on rohjettava delegoida. Täytyy muistaa, että useimmat meistä ovat kuitenkin omalla ajallaan puoluetyössä mukana ja joka paikkaan ei ehdi kukaan.Miten ihminen joka ei perusta perheestään voi uskottavasti välittää puolueestaan.

 

Mutta puoluesihteerin ( siis jos minut valitaan) jonka perhetilanne on muuttunut  on kierrettävä piirit kuluvan vuoden ensimmäiseen adventtipäivään mennessä.

Puoluesihteerin on tiedotettava toimistaan - esim. kuukauden tärkeimmät JULKISET tapaamiset, esiintymiset ja kokoukset - niin muulle puoluejohdolle kuin myös medialle.

 

Puoluesihteerin on myös mielestäni oltava jäsenistön käytettävissa esimerkiksi kerran viikossa tiettynä aikana suoraan netissä siis live-kontakti kaikille oman väkeemme ja kysyä tai kommentoida saa mitä vaan.

 

Tehokas organisaattori

 

Jo kertomani "Vuosi vaaleihin risteilyn" lisäksi olen järjestänyt kymmeniä erilaisia seminaareja ja tapahtumia, ensimmäisen 16 - vuotiaana.Taustaorganisaatioita ovat olleet mm. Perussuomalaiset, Radio- ja Televisiotoimittajien Liitto, Uudenmaan maakuntaliitto, Kadettikoulu, MCC Ltd Company, Sivistysliitto ja Suomen Kuntaliitto.

 

Haluan vielä korostaa, että meidän on toimittava niin, että olemme tasa-arvoisia ja vertaisia myös keskenämme.

 

Minusta olisi hyvä jos voisimme järjestää keväisin tai syksyisin, riippuen vaalien ajankohdasta.

Vaikka olemmekin yksilöiden ja itsenäisten ihmisten puolue niin olemme myös joukkue, jossa on pädettävä "kaikki pelaa" - periaate. Ketään ei saa syrjiä.

 

Puoluesihteerin on osattava esittää asiansa niin kirjallisesti kuin suullisestikin.

 

Monena mies

 

Olen toiminut toimittajan tehtävissä niin eduskunta- talous- lääketieteentoimittajana,uutisankkurina, juontajana, teatteriarvostelijana, viestintäkonsulttina, myyjänä, uittomiehenä, rakentajana, ohjaajana, toimitussihteerinä, esimiehenä ja järjestösihteerinä.

Jos minut valitaan puoluesihteeriksi niin uutta draivia tulee varmasti, eikä yksikään puolueemme jäsen, kannattaja tai äänestäjä jää ilman haluamaansa huomiota ja jos ei aikaa ole niin sitä järjestetään.

Toivotan kaikki omastakin puolesta tervetulleeksi Joensuun puoluekokoukseen.

Lainaan tähän lopuksi Timo Soinia:

"Olemme liikkeellä mopolla moottoritiellä"

 

Nyt on aika ottaa käyttöön puolueena meidän kokoamme vastaava menopeli, jos emme mene eteenpäin - perinteitä kunnioittaen ja historian muistaen - emme vain jää paikallemme vaan taannumme. On oltava liikkeessä. Ja se on itse asiassa meille helppoa, koska yhteinen motiivi kannustaa meitä: Olemme vähäosaisten puolella, inhaa kapitalismia ja sutkia sosialismia vastaan. Me olemme Isänmaan toivo euron myrskyissä ja Euroopan Unionin liittovaltiohuumassa.

Me rakastamme tätä maata, sen kansaa ja sen kulttuuria. Hyvä lukijani tervetuloa tulevaisuuteen uskovaan joukkoomme ! 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kaimalle onnea ja menestystä kisaan.

Käyttäjän HennaKupsala kuva
Henna Kupsala

Kannatan Seppoa ehdottomasti!

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Olet paras mahdollinen ehdokas Perussuomalaiset rp:n puoluesihteeriksi. Vilpittömästi. Toivotaan, että puolueenne jäsenistö myös kokee näin. Kirjoituksestasi käy ilmi kaikki ne perusteet, miksi näin. Vähäisin merkitykseltään ei ole hyvät media- ja yhteiskuntasuhteet. Mutta persoonasi on kuin luotu tuohon tehtävään.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Kannatan ehdottomasti Seppoa, sillä hän on erittäin monipuolinen ja pätevä henkilö tähän tehtävään.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Puoluesihteeriksi on tunkua...Tottakai... Pääsee säätiövaroihin kiinni, jos pääsee.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Olen koulutukseltani valtiotieteilijä ja toimittaja Tampereen yliopistosta."

Tekisipä mieli vääntää vitsiä tuosta asiasta. Mutta olkoon tämän kerran. Joten vain yksinkertaisesti: Onnea matkaan. On aina eduksi, jos valinta voidaan tehdä monesta hyvästä vaihtoehdosta.

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Perussuomalaisten puoluesihteeriehdokkaista on runsaudenpula, ja millaisista ehdokkaista. Taitavista, rehellisistä, pätevistä. Seposta PS saa erinomaisen puoluesihteerin jolla ovat mediataidot kohdallaan. Sepon kohdalla ei kuitenkaan puhuta pelkästä esiintymistaidosta ilman substanssia vaan myös kovasta asiaosaamisesta.

Käyttäjän KaiHaavisto1 kuva
Kai Haavisto

Juuri näin Tarmo. Veit sanat suustani

Antero Lehtola

Vaikuttava cv, kiitos siitä.

Olisit myös voinut avoimuuden hengessä kertoa, miksi sait aikoinaan potkut MTV:stä. Se on kuitenkin varttuneemman tiedotusväen muistissa.

Kiitos.

Seppo Huhta

Minä en ole saanut potkuja MTV:stä, asían voi jokainen tarkistaa soittamalla Maikkariin: Nyt on, niin, että hra. Lehtola olette levittämässä valheellista tietoa.

Mietin vain, että kenen asialla hra. Lehtola lienee ?.

Minä en jatka tätä keskustelua,koska asian on niin, että sen voi tarkistaa ko. yhtiöstä.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille.

Käyttäjän tonimaula kuva
Toni Maula

Aina roiskuu kun rapataan. On hienoa löytää puoluesihteeriehdokas, joka on liikkeellä puhtain asein , eikä kampanjaa lyödä rahalla eteenpäin niinkuin mitä olen sivusta seurannut montaa muuta, vaan rehtiys on etusijalla. Huhdan sepon karisman minä uskon ja toivon kantavan pitkälle. Pariin kertaan luin läpi hienon tarinan . Siitä näkee ettet halua luovuttaa.

Toimituksen poiminnat